El pasado 3 de febrero 2011 se realizó un acto oficial en el C.E. Jaume Balmes de L’H para presentar el curso 2010-2011 en la escuela Balmes-Bata de Guinea Ecuatorial. Dicho acto lo presidió la alcaldesa de L’Hospitalet de Llobregat, Excma. Sra. Nuria Marín.
Estuvieron presentes los medios de comunicación y más tarde Okume AZ apareció en los informativos de TV L’Hospitalet.

¡Gracias a todos los asistentes y a todos los que nos transmiten su apoyo e ilusión!    [ver galería de fotos]

ARTÍCULO DE www.digital-h.cat:
L’escola Jaume Balmes i l’Ajuntament col·laboren en la creació d’una escola a Bata

El projecte, realitzat a Guinea Equatorial, està dirigit per la fundació Okume AZ.

El Centre d’Estudis Jaume Balmes va realitzar dijous un acte simbòlic d’inauguració del curs d’una escola a la ciutat de Bata, a Guinea Equatoril. L’escola i l’Ajuntament han col•laborat en la seva construcció. L’alcaldessa, Núria Marín va assistir a aquest acte.

El passat mes de setembre l’escola va obrir les portes a Bata, la segona ciutat del país, per acollir nens i nens de preescolar i primària. L’escola, que s’ha construït en uns terrenys cedits pel govern guineà, ha acollit uns 80 alumnes de primària que ja reben una educació bàsica que els permetrà millorar la seva situació social en un futur. Es preveu que enguany se’n puguin obrir un parell de mòduls més. Simplicio Nsue, professor del Jaume Balmes, s’ha encarregat de la tutorització i el pla d’estudis.
L’Ajuntament de L’Hospitalet ha aportat una dotació econòmica de 25.000 euros anuals durant els anys 2009 i 2010 segons establia el conveni signat amb l’associació Okume AZ, que dirigeix el programa, per a la realització de la primera fase del Centre Educatiu Jaume Balmes/Bata. Al projecte també ha participat l’obra social de la CAN, l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires i Edicions Santillana SA.

La Fundació Privada Okume AZ té com a objectiu el desenvolupament de l’educació primària i secundària (obligatòria i no obligatòria), la formació contínua, la formació ocupacional, actuacions sanitàries i mediambientals (construcció i gestió de dispensaris amb la col•laboració de metges i personal sanitari voluntari, construcció de pous, aprenentatge d’oficis, com ara agricultor, ramader…) i l’explotació de centres educatius i ocupacionals.